Publisert 3 kommentarer

Rancilio Silvia – Slik kommer du i gang med ny maskin

Rancilio silvia espreressomaskin

 1. Oppsett:
  • Før du tar maskinen i bruk, anbefaler vi å lese grundig gjennom bruksanvisningen som følger med maskinen eller som vedlegg i denne eposten. Bruksanvisningen inneholder viktig informasjon om installasjon, rengjøring og vedlikehold.
  • Plasser maskinen på en stabil overflate nær en stikkontakt. Sørg for tilstrekkelig plass til å fylle på vannbeholderen og tømme dryppeskuffen.
  • Koble maskinen til strømuttaket og fyll vannbeholderen med friskt kaldt vann. Vær forsiktig så du ikke overfyller den.

 2. Viktig! Første gangs oppstart før du begynner å bruke maskinen:
  • Sett en kanne eller kopp under utløpet til damparmen, åpne dampventilen.
  • Trykk på varmtvann/pumpe-knappen med dråpe ikon UMIDDELBART etter du har trykket på hovedbryteren. Når en jevn strøm av vann kommer ut av damparmen vet du at kokeren er full. Stopp pumpen ved å trykke på varmtvann/pumpe-knappen igjen og lukk dampventilen.
  • Etter at kjelen er fylt opp, må du også trekke vann gjennom gruppehodet. Trykk på kaffe-knappen(kaffekopp ikonet) for å aktivere pumpen. Når minst 100ml vann har rent gjennom gruppehodet, trykk på kaffe-knappen igjen for å stoppe vannstrømmen og sett inn portafilteret.
  • På dette tidspunktet har du brukt det meste av vannet i vanntanken. Vi anbefaler å fylle opp vanntanken nå for å unngå å gå tom for vann ved igjen å trykke på varmtvann/pumpe-knappen med dråpe ikon til du hører pumpen skifter lyd.
  • Maskinen skal nå bare varmes opp så er den klar til bruk.

 3. Når er maskinen varm?
  • At den oransje indikatorlampen slukkes, betyr ikke at maskinen er tilstrekkelig varm for å brygge espresso. Alle deler som er i kontakt med vann og kaffe, samt kaffekoppene, må være varme for at kaffe ikke skal oppleves kald eller lunken. Du kan kjøre igjennom vann i feks kaffekoppene du skal bruke, for å påskynde denne prosessen.
  • Når metallet i filterholderen er glovarm er maskinen klar til bruk.

 4. Bryggeprosessen:
  • Mal kaffebønner til espressomalt og fyll portafilteret med ønsket mengde. Bruk riktig mengde kaffe i henhold til din personlige preferanse og juster tampetrykket for å oppnå ønsket konsistens.
  • Sett portafilteret i maskinen og start bryggeprosessen ved å aktivere bryggeknappen. Hold øye med ekstraheringstiden og juster eventuelt malingsgraden eller mengden kaffe for å oppnå den perfekte espresso. (se bruksanvisningen om hvordan dette kalibreres for din Silvia og kvern)
  • Etter brygging, fjern portafilteret forsiktig og tøm kaffegruten i en dunkeboks eller lignende. Tørk deretter grundig med en tørr microfiberklut før neste brygging.

 5. Rengjøring og vedlikehold:
  • Etter hver bruk anbefaler vi å rengjøre portafilteret og filterholderen for å sikre optimal smak og kaffekvalitet.
  • Rengjør dampdyse og melkeskummer grundig etter bruk for å unngå oppbygging av melkerester. Bruk en fuktig klut og fjern eventuelle melkesøl.
  • Bruk blindfilter og rensemiddel minimum én gang per uke ved daglig bruk. Se instruksjoner for dette i brukermanualen.
Husk at øvelse gjør mester! Å mestre bryggekunsten tar tid og erfaring. Ikke vær redd for å eksperimentere med malingsgrad, mengde kaffe og bryggetid for å finne din personlige favoritt. Hvis du har noen spørsmål eller trenger ytterligere hjelp, er du velkommen til å kontakte oss på telefon, chat eller epost

Rancilio Silvia Instruksjonshefte Norsk

3 kommentarer på “Rancilio Silvia – Slik kommer du i gang med ny maskin

 1. Hei. Jeg får malt bønner når jeg kjøper his en kaffesjappe. Jeg spør pent om å få den på nr 1 og noen få klarer å gi meg det. Men det blir for grovt for min gamle rancilio. Kaffen ramler ut og jeg får ikke den krema toppen, kun vanlig kaffekonsistens. Er min gamle rancilio avleggs ?

  1. Hei, og takk for spørsmål. Det du beskriver er et typisk tilfell av dårlig kunnskap og/eller feil innstilt kaffekvern der du kjøper kaffen. Dette er ikke uvanlig. Hvis kaffen i tillegg er gammel og tørr, blir det enda verre. Du kjøper kanskje feil kaffe på feil sted. Du kan prøve å bestille en kvartkilo espresso i nettbutikken vår og velge espressomalt under malingsgrad. Dette skal fungere ganske bra, men merk at det ikke er optimalt å oppbevare kaffen malt og i særdeleshet ikke som espresssomalt. Det beste er å ha sin egen kaffekvern.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *