- Oppsett:
- Før du tar maskinen i bruk, anbefaler vi å lese grundig gjennom bruksanvisningen som følger med maskinen eller som vedlegg i denne eposten. Bruksanvisningen inneholder viktig informasjon om installasjon, rengjøring og vedlikehold.
- Plasser maskinen på en stabil overflate nær en stikkontakt. Sørg for tilstrekkelig plass til å fylle på vannbeholderen og tømme dryppeskuffen.
- Koble maskinen til strømuttaket og fyll vannbeholderen med friskt kaldt vann. Vær forsiktig så du ikke overfyller den.
- Viktig! Første gangs oppstart før du begynner å bruke maskinen:
- Sett en kanne eller kopp under utløpet til damparmen, åpne dampventilen.
- Trykk på varmtvann/pumpe-knappen med dråpe ikon UMIDDELBART etter du har trykket på hovedbryteren. Når en jevn strøm av vann kommer ut av damparmen vet du at kokeren er full. Stopp pumpen ved å trykke på varmtvann/pumpe-knappen igjen og lukk dampventilen.
- Etter at kjelen er fylt opp, må du også trekke vann gjennom gruppehodet. Trykk på kaffe-knappen(kaffekopp ikonet) for å aktivere pumpen. Når minst 100ml vann har rent gjennom gruppehodet, trykk på kaffe-knappen igjen for å stoppe vannstrømmen og sett inn portafilteret.
- På dette tidspunktet har du brukt det meste av vannet i vanntanken. Vi anbefaler å fylle opp vanntanken nå for å unngå å gå tom for vann ved igjen å trykke på varmtvann/pumpe-knappen med dråpe ikon til du hører pumpen skifter lyd.
- Maskinen skal nå bare varmes opp så er den klar til bruk.
- Når er maskinen varm?
- At den oransje indikatorlampen slukkes, betyr ikke at maskinen er tilstrekkelig varm for å brygge espresso. Alle deler som er i kontakt med vann og kaffe, samt kaffekoppene, må være varme for at kaffe ikke skal oppleves kald eller lunken. Du kan kjøre igjennom vann i feks kaffekoppene du skal bruke, for å påskynde denne prosessen.
- Når metallet i filterholderen er glovarm er maskinen klar til bruk.
- Bryggeprosessen:
- Mal kaffebønner til espressomalt og fyll portafilteret med ønsket mengde. Bruk riktig mengde kaffe i henhold til din personlige preferanse og juster tampetrykket for å oppnå ønsket konsistens.
- Sett portafilteret i maskinen og start bryggeprosessen ved å aktivere bryggeknappen. Hold øye med ekstraheringstiden og juster eventuelt malingsgraden eller mengden kaffe for å oppnå den perfekte espresso. (se bruksanvisningen om hvordan dette kalibreres for din Silvia og kvern)
- Etter brygging, fjern portafilteret forsiktig og tøm kaffegruten i en dunkeboks eller lignende. Tørk deretter grundig med en tørr microfiberklut før neste brygging.
- Rengjøring og vedlikehold:
- Etter hver bruk anbefaler vi å rengjøre portafilteret og filterholderen for å sikre optimal smak og kaffekvalitet.
- Rengjør dampdyse og melkeskummer grundig etter bruk for å unngå oppbygging av melkerester. Bruk en fuktig klut og fjern eventuelle melkesøl.
- Bruk blindfilter og rensemiddel minimum én gang per uke ved daglig bruk. Se instruksjoner for dette i brukermanualen.
Rancilio Silvia Instruksjonshefte Norsk
Hei. Jeg får malt bønner når jeg kjøper his en kaffesjappe. Jeg spør pent om å få den på nr 1 og noen få klarer å gi meg det. Men det blir for grovt for min gamle rancilio. Kaffen ramler ut og jeg får ikke den krema toppen, kun vanlig kaffekonsistens. Er min gamle rancilio avleggs ?
Hei, og takk for spørsmål. Det du beskriver er et typisk tilfell av dårlig kunnskap og/eller feil innstilt kaffekvern der du kjøper kaffen. Dette er ikke uvanlig. Hvis kaffen i tillegg er gammel og tørr, blir det enda verre. Du kjøper kanskje feil kaffe på feil sted. Du kan prøve å bestille en kvartkilo espresso i nettbutikken vår og velge espressomalt under malingsgrad. Dette skal fungere ganske bra, men merk at det ikke er optimalt å oppbevare kaffen malt og i særdeleshet ikke som espresssomalt. Det beste er å ha sin egen kaffekvern.
Prøv feks denne: https://lippe.no/butikk/lippe-espresso-5-250g/