Hvis kaffekvernen ikke maler kaffe, durer (svakt) og kanskje blir varm, skyldes dette at knivene ikke går rundt. Dette er noe som typisk kan skyldes at det er kommet et fremmedlegeme opp i kvernen, eller noen har helt allerede malt kaffe i kvernen eller det har kommet fuktighet oppi. Det kan også skyldes at noe […]
Formålet med å kalibrere kvernen er å brygge best mulig kaffe, i dette tilfelle espresso. Vi mener at dette oppnås ved at det kommer 1,5-2 x vekt brygget kaffe i forhold til
At den oransje indikatorlampen slukkes, betyr ikke at maskinen er tilstrekkelig varm for å brygge espresso. Alle deler som er i kontakt med vann og kaffe, samt kaffekoppene, må…
Lurer du på om du skal kjøpe Rancilio Rocky med eller uten doserer? Rancilio Rocky kommer ikke bare i ulik farge på karosseriet, men kommer også i en versjon med og uten doserer. Versjonen med doserer maler kaffen opp i et kammer som rommer nok kaffe til flere runder espresso og kaffen porsjoneres ut herfra […]
Det er noen viktige regler man ikke kommer unna når man skal lage et godt håndbrygg. Sjekk ut denne artikkelen, så kan jeg garantere at du får et bra brygg i koppen til slutt.
Espressodrikker, te-drikker og teknikker
I denne artikkelen tar vi for oss en veldig enkelt metode for å lage iskaffe basert på svart kaffe. Dette er også en metode som ivaretar kaffens naturlige friskehet og er enkel å skalere opp til større kaffetraktere.
Hver vinter blir flere lykkelige espressomaskineiere utsatt for en katastrofal ulykke, nemlig å finne benken sin full av vann og en dertil frostsprengt koker. Oppdager du det litt sent vil du blåse varmeelementet også. Vil du unngå å komme i ulykka, så kan du lese videre.
Vi har hatt utstrakt erfaring med Silvia siden våren 1998. Når så mange maskiner fines der ute i markedet, så har vi naturlig nok opplevd noen problemer, om en liten grad. Det vanligste problemet er at maskinen slutter å varme på en eller annen måte, enten det skyldes en termostat som har sluttet å fungere eller varmeelementet har tørrkokt.
Har du renset kaffekvernen i det siste? Gamle rester av kaffe som legger seg i kvernen har særdeles stor effekt på kaffen. En distinkt bitterhet i koppen vil være resultatet av tilgriset espressokvern.