Formålet med å kalibrere kvernen er å brygge best mulig kaffe, i dette tilfelle espresso. Vi mener at dette oppnås ved at det kommer 1,5-2 x vekt brygget kaffe i forhold til
At den oransje indikatorlampen slukkes, betyr ikke at maskinen er tilstrekkelig varm for å brygge espresso. Alle deler som er i kontakt med vann og kaffe, samt kaffekoppene, må…
Lurer du på om du skal kjøpe Rancilio Rocky med eller uten doserer? Rancilio Rocky kommer ikke bare i ulik farge på karosseriet, men kommer også i en versjon med og uten doserer. Versjonen med doserer maler kaffen opp i et kammer som rommer nok kaffe til flere runder espresso og kaffen porsjoneres ut herfra […]
Det er noen viktige regler man ikke kommer unna når man skal lage et godt håndbrygg. Sjekk ut denne artikkelen, så kan jeg garantere at du får et bra brygg i koppen til slutt.
Espressodrikker, te-drikker og teknikker
I denne artikkelen tar vi for oss en veldig enkelt metode for å lage iskaffe basert på svart kaffe. Dette er også en metode som ivaretar kaffens naturlige friskehet og er enkel å skalere opp til større kaffetraktere.
Hver vinter blir flere lykkelige espressomaskineiere utsatt for en katastrofal ulykke, nemlig å finne benken sin full av vann og en dertil frostsprengt koker. Oppdager du det litt sent vil du blåse varmeelementet også. Vil du unngå å komme i ulykka, så kan du lese videre.
Vi har hatt utstrakt erfaring med Silvia siden våren 1998. Når så mange maskiner fines der ute i markedet, så har vi naturlig nok opplevd noen problemer, om en liten grad. Det vanligste problemet er at maskinen slutter å varme på en eller annen måte, enten det skyldes en termostat som har sluttet å fungere eller varmeelementet har tørrkokt.
Har du renset kaffekvernen i det siste? Gamle rester av kaffe som legger seg i kvernen har særdeles stor effekt på kaffen. En distinkt bitterhet i koppen vil være resultatet av tilgriset espressokvern.