Publisert Legg igjen en kommentar

Iskaffe basert på svart kaffe

iskaffe cold brew

I denne artikkelen tar vi for oss en veldig enkel metode for å lage iskaffe basert på svart kaffe. Dette er også en metode som ivaretar kaffens naturlige friskhet og er enkel å skalere opp til større kaffetraktere.

Dette trenger du

  • Kaffekanne
  • Hellekanne eller annet å helle fra
  • Hario V60 og filter (eller annet utstyr til håndbrygg)
  • LIPPE Kenya Guama AB (eller annen fruktig kaffe)
  • Isbiter
  • Sitron og sukkerlake til servering , for deg som ønsker et søtere brygg

Fremgangsmåte

V60 iskaffe kaldbrygg
Brygg i isbad for hurtig nedkjøling

Finn frem utstyret, kvern kaffe og kok opp vann. Avhengig av hvor mye du vil brygge, trenger du følgende:

  • For en stor eller to små iskaffe: 18 g kaffe, 3dl vann
  • For to store eller fire små iskaffe: 30 g kaffe,  5dl vann

Vi anbefaler at du brygger direkte over i en kanne som er plassert i en beholder med isvann. Hurtig nedkjøling er viktig for å bevare den gode smaken.

Bruk en skje til å røre rundt i kaffen når du har brygget ferdig. Dette gjør at kaffen kjøles raskere ned.

Kaffen serveres  i et glass fyllt med is. Kaffen nytes naturlig slik den er, eller med en sitronskive og litt sukkerlake for et søtere og friskere brygg. Det er opp til deg!

iskaffe svart

Iskaffe nytes best i sola. Ta med brygget ut, og kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *