Beskrivelse
Muchagara er medlem av Baragwi-kooperativet i Kirinyaga. Manageren, David Shege, har vært på Muchagara de siste tre årene.
Stasjonen er stor og tar opp mye plass i nærheten av den lokale landsbyen. Stasjonen har 1531 medlemmer, 200 tørkebord og flere flislagte fermeteringstanker og graderingskanal som er i ferd med å falle fra hverandre. Likevel produserer David fortsatt uttrykksfulle kaffetyper av høy kvalitet.
Hver parti består av kaffe fra hundrevis av småbønder fra området rundt vaskestasjonen (fabrikken). Teamet på fabrikken sorterer bærene før de går i produksjon. Kaffen blir tradisjonelt behandlet med tørr gjæring, før den blir vasket og sortert i graderingskanalene, og tørket på hevede senger. Bøndene dyrker hovedsakelig SL28 og SL34, men som med nesten all kenyansk kooperativ kaffe, kan det være en blanding av alt mulig. Andre vanlige kultivarer er K7, Ruiru 11 og nå også Batian.
Område: Vestre del av Kirinyaga-distriktet i den sørlige delen av det kjente Mount Kenya.
Navn på kooperativ: Baragwi Farmers’ Co-operative Society.
Navn på fabrikk: Muchagara fabrikk.
Produksjon: Omtrent 200 tonn ren kaffe.
Antall produsenter/bønder: 1700.
Høyde over havet (masl): 1700-1800.
Jordtype: Rik, vulkansk sandjord.
Blomstringsperiode: Mellom mars og april.
Høstperiode: Mellom november og desember.
Forsendelsesperiode: Mellom mars og april.
Gjennomsnittlig årlig nedbør (mm): 1250.
Gjennomsnittlig årlige temperaturer (°C): Gjennomsnittlig lavt 15 grader, gjennomsnittlig høyt: 24 grader.
Sertifiseringer: 4C og RA-sertifisert.
Varianter: SL 28, Ruiru 11 og SL 34.
Prosess: Fullt vasket med ferskvann fra elv, og deretter soltørket.
Edmund (bekreftet eier) –
Mmmmm.. nydelig!! Frisk, fruktig og leskende kaffe. Kan absolutt anbefales! Bra jobba Lippe👍👍!
Alexander von der Lippe –
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding!
Vidmantas Paulauskas (bekreftet eier) –
Akkurat som beskrevet, god syrlighet, dyp, søt profil. Veldig fornøyd, anbefales 👌
Patrick Lindquist –
Takk for fin tilbakemelding!