Beskrivelse
Opprinnelse: Kiri Factory – Ngiriambu Farmers Cooperative Society
Generelt:
Kiri Factory ligger i Central Province, Kirinyaga County, i Njukiini-området i Gichugu Division nær Kianyaga-byen. Prosessanlegget forvaltes av Ngiriambu Cooperative og er oppkalt etter den nærliggende Kiri River. I dag mottar fabrikken bær fra omtrent 950 bønder.
Innhøsting:
Bøndene dyrker SL 28, SL 34 og Batian-varianter på jord med mye leire. Blomstring skjer i februar-mars, og kaffe høstes oktober-desember. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 1400 mm, og snitt temperaturen er 20,5 °C.
Prosessering:
Bærene sorteres før de pulpes. Bønne med pergamentskallet på gjæres deretter over natten før det vaskes og graderes til P1, P2, P3, P lys og pods. Deretter tørkes bønnene på tørkebordene i 8-14 dager.
Etter at bærene leveres til vaskestasjonen, samler de fleste bøndene inn det da separerte fruktkjøttet fra bærene og tar den tilbake til gården. Det blandes deretter med kumøkk og brukes som gjødsel for kaffetrærne.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.