Kenya AA Ngiriambu Kiri, 250g

Vurdert 0 av 5
(Be the first to review)

kr 220,00

Smak av brunt sukker, plommejuice og  svart te. Urteaktig med hint av Timian, myk og floral. Klassisk Kenya-profil.

Prosessering: Vasket
Geografi: Ngiriambu, Kirinyaga, Kenya, 1750 moh.
Høsting: Januar 2024
Bønnetype: SL-34, SL-28, Ruiru 11 og Batian
Bruksområde: Passer til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.

Velg malingsgrad

Varenummer: KKE229 Kategori:
Merke:LIPPE

Beskrivelse

Opprinnelse: Kiri Factory – Ngiriambu Farmers Cooperative Society

Generelt:

Kiri Factory ligger i Central Province, Kirinyaga County, i Njukiini-området i Gichugu Division nær Kianyaga-byen. Prosessanlegget forvaltes av Ngiriambu Cooperative og er oppkalt etter den nærliggende Kiri River. I dag mottar fabrikken bær fra omtrent 950 bønder.

Innhøsting:

Bøndene dyrker SL 28, SL 34 og Batian-varianter på jord med mye leire. Blomstring skjer i februar-mars, og kaffe høstes oktober-desember. Gjennomsnittlig årlig nedbør er 1400 mm, og snitt temperaturen er 20,5 °C.

Prosessering:

Bærene sorteres før de pulpes. Bønne med pergamentskallet på gjæres deretter over natten før det vaskes og graderes til P1, P2, P3, P lys og pods. Deretter tørkes bønnene på tørkebordene i 8-14 dager.

Etter at bærene leveres til vaskestasjonen, samler de fleste bøndene inn det da separerte fruktkjøttet fra bærene og tar den tilbake til gården. Det blandes deretter med kumøkk og brukes som gjødsel for kaffetrærne.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,251 kg
Smaksprofil

Smak av brunt sukker, plommejuice og  svart te. Urteaktig med hint av Timian, myk og floral. Klassisk Kenya-profil.

Merke

LIPPE

LIPPE har vært en viktig aktør i norsk kaffe siden 1998 og har siden 2008 brent, pakket og distribuert sin egen kaffe. Kaffen fra LIPPE kjennetegnes med ferske leveranser, ren og tydelig smaksprofil, forutsigbarhet, riktig pris og profesjonell oppfølging.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Kenya AA Ngiriambu Kiri, 250g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *