Colombia Aponte Påskekaffe, 250g

kr 149,00

Caramel, brunt sukker og sitrus

Prosessering: Vasket
Geografi: Dyrkes på ca. 2150 meters høyde av Aponte Community i Nariño, Colombia. Høstet juni 2021.
Bønnetype: Caturra
Bruksområde: Passer til trakter, aeropress, dryppstasjon, presskanne.

Leveres i 1 x 250g ventilpose.

Tomt på lager

Varenummer: KCO209 Kategorier: ,

Beskrivelse

Inga-samfunnet i Aponte består av etterkommere av de eldgamle, før-spanske inkaene. I løpet av erobringsperioden forble de isolert høyt oppe i fjellene som ble deres naturlige tilfluktssted. Dette samfunnet gjenopptok ikke betydelig kontakt med resten av Colombia før i andre halvdel av det nittende århundre. Dessverre, på 1990-tallet, var aktiviteten stort sett kriminelt, og Ingas tilfluktssted ble et sted for grusomhet. I årevis var stammen tvangsinvolvert i valmue- og heroinproduksjon under påvirkning av geriljagrupper, narkotikasmuglere og paramilitære. De en gang så fredfulle fjellene vrimlet av illegale plantasjer og vold, der Ingas var fanget inntil så sent som for femten år siden.

Det siste tiåret har fjellene blitt en trygg sone for Inga-stammen, og ulovlige avlinger ble utryddet for å vike for en ny dyrkning: kaffe! Sorten Caturra er plantet i Inga-territoriet, på småbrukseiendommer i Resguardo Inga Aponte, i gjennomsnitt 2150 meter over havet. Denne forhøyningen, kombinert med Galeras-vulkanen som stadig avgir næringsrik aske, gir en eksepsjonelt kompleks og søt kaffe.

Nariño

Narino Colombia

Nariño er en av Colombias 32 avdelinger. Den deler en sørlig grense med Ecuador og er hjemsted for tusenvis av småbrukskaffeproduserende familier. Colombias tre rekker av Andesfjellene konvergerer i Nariño, og presenterer ideelle høyder og fruktbar jord for høyt dyrket Arabica-produksjon. Nariños spesielle geografi og nærhet til kyst- og landgrenser har historisk forvandlet den til en korridor for ulovlige handelsruter, noe som har resultert i uberettiget vold mot innbyggere i avsidesliggende fjellgårder. I dag, takket være den spesielt spenstige og fryktløse ånden til Nariños bønder, er den lille regionen en respektert kjerne av kaffeinnovasjon.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0.250 kg
Smaksprofil

Caramel, brunt sukker og sitrus

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Colombia Aponte Påskekaffe, 250g”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.